NEXIT vragen

Een NEXIT discussie creëert vele vragen die mede door verkeerde informatie uit de MSM (Mainstream Media) worden getriggerd.

Hier enkele FaQ met betrekkig tot een NEXIT;

”Wat is de rede dat steeds meer mensen en partijen zich tegen de EU keren?”

De Europese Commissie voert steeds meer verre gaande regelgeving door die de autonomie van Lidstaten wegneemt. Meer en meer stuurt de EU aan op één groot land zonder autonomie van ‘lastige’ lokale regeringen. Ook is er onvrede over de ‘banencarrousel’ in Brussel. Veel lokale politici zien de EU als een walhala van goed betaalde banen.
Maar ook beslissingen ten aanzien van de (massa) migratie naar Europa valt bij veel lokale overheden en bevolking verkeerd. Zij komen in verzet zoals Italië, Hongarije en Polen. Dit is nog maar het begin, ook in andere lidstaten neemt de roep om onafhankelijkheid toe…

”Hoe kan Nederland uit de EU stappen?”

Nederland is (nogsteeds) een soeverein land. Onze regering kan aan de EU laten weten dat het Koninkrijk der Nederlanden niet langer onderdeel is van de Europese Unie. Dan volgen er diverse procedurele zaken en afspraken. Feitelijk kunnen wij bestuurlijk gewoon doorgaan als soeverein land.

”Wat zijn de gevolgen voor onze economie?”

Nederland doet zaken met diverse EU lidstaten. Slechts enkele zijn echt van belang voor onze economie; Duitsand, Frankrijk, Italië en België. Ook het Verenigd Koninkrijk is van belang, maar die zijn druk met hun BREXIT en daar kunnen wij apart afspraken mee maken.
Door lid te blijven van de Europese ‘Douane Unie’ (o.m. een verrekensysteem voor invoerrechten en BTW) kunnen wij onze goederen en diensten gewoon blijven leveren aan EU lidstaten. Hierdoor blijft de positie van Nederland als logistiekdoorvoerland ook bestaan.
Een ‘weetje’; de Douane Unie vindt zijn oorsprong al ten tijde van de BeNeLux (1944 – 2010). https://www.europa-nu.nl/id/vh7dosr8loxq/douane_unie
Verder valt te melden dat Nederland economisch steeds minder afhankelijk wordt van de EU lidstaten (bron CBS)…

”Gaat een NEXIT tenkosten van onze veiligheid?”

Een NEXIT leverd geen onveilige sitatie op. Nederland is lid van de NAVO welke losstaat van de EU. Ook blijven wij lid van Europol en Interpol.

”Wat nu met de EURO?”

Nederland kan kiezen of ze de EURO wil behouden of toch een eigen munt (de Gulden?) wil. De EURO is een financieelsysteem waar ook niet alle EU lidstaten aan meedoen. Op dit moment is het wel verstandig om naar een eigen munt te gaan, de ECB creëert EURO’s naar eigeninzicht. Tevens koopt de ECB allerlei schulden op van Zuid Europese financiële instituten. De Zuid Europese landen hebben een ‘schuld’ aan Nederland (via de ECB) van ca. 101 miljard, dit zal de komende jaren toenemen…
Nederland is (nu nog) instaat om een sterke eigen munt te creëren, gebaseerd op haar economie, reputatie en eventueel voor een deel op haar goudvoorraad. Die goudvoorraad is 613,5 ton groot en kunnen we vergroten indien nodig.
Een nadeel kan zijn dat een nieuwe munt zeer sterk is ten opzichten van de EURO en US$. Dit zou de economie nadelig kunnen beïnvloeden…